Συντήρηση – Service:

Η συντήρηση του αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται στα προβλεπόμενα από τον κατασκευαστή χιλιόμετρα.
Τα λιπαντικά πρέπει να αλλάζονται κάθε 6 έως 12 μήνες ανάλογα με τον τύπο τους και ανεξαρτήτως των χιλιομέτρων που διανύθηκαν από την προηγούμενη αλλαγή.
Καλό είναι να μην παραλείπεται και η αλλαγή του φίλτρου λαδιού με κάθε αλλαγή λαδιών. Κάθε χρόνο είναι απαραίτητο το σέρβις ακόμα και αν δεν έχουν συμπληρωθεί τα χιλιόμετρα. Ένα τυπικό φθηνό σέρβις βοηθά στην διατήρηση της απόδοσης, οικονομίας, αποτρέπει την εμφάνιση πολυέξοδων ζημιών αλλά και, το κυριότερο, διατηρεί σε άριστα επίπεδα την μηχανική κατάσταση του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα σημαντικού παράγοντα για ασφαλή και οικονομική οδήγηση.
Σε κάθε περίπτωση, για τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο να τηρούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του κατασκευαστή του. Επίσης, απαραίτητος κρίνεται ο τακτικός έλεγχος σε ελαστικά, αμορτισέρ και άλλα μηχανικά μέρη, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν βλάβες δαπανηρές για το όχημά μας αλλά και να θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές των επιβαινόντων στο όχημα.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα ελαστικά και τα αμορτισέρ πρέπει να ελέγχονται ανά χρόνο. Οι ιμάντες του κινητήρα ανά 3-4 χρόνια ή ανάλογα με τα διανυθέντα χιλιόμετρα μεταξύ 55.000-65.000 χλμ.

Εδώ θα γράψεις ότι αφορά τον τίτλο....

Airbag

  • Ο αερόσακος (airbag) συμπληρώνει ή αυξάνει την προστασία που προσφέρουν οι ζώνες ασφαλείας σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Ανεξάρτητα απο τον εξοπλισμό ή όχι του οχήματος με αερόσακους, ο οδηγός και όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν πάντοτε τις ζώνες ασφαλείας, για να ελαττώσουν την πιθανότητα σοβαρού ή μοιραίου τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης.
  • Οι αερόσακοι είναι προγραμματισμένοι να ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση σοβαρής μετωπικής σύγκρουσης. Δεν είναι σχεδιασμένοι ούτε χρειάζεται να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση σύγκρουσης του οχήματος από πίσω ή σε πλευρικές συγκρούσεις. Επίσης, επειδή κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος ο αερόσακος ενεργοποιείται σε μια συγκεκριμένη στιγμή, οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν τις ζώνες τους για προστασία ως προς τις υπόλοιπες μετακινήσεις του σώματός τους κατά την διάρκεια πιθανόν ατυχήματος. Ο ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Εάν η ένδειξη "AIRBAG" του αερόσακου στο καντράν δεν αναβοσβήνει ούτε ανάψει σύντομα, όταν γυρίσετε τον διακόπτη του κινητήρα στην θέση "ΟΝ (ΙΙ)", αλλά μείνει αναμμένο για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα ή ανάψει κατά την οδήγηση, μπορεί το σύστημα του αερόσακου (ή -εφ' όσον υπάρχει- το σύστημα των προεταντήρων) να μην λειτουργεί σωστά. Ζητήστε το συντομότερο απο ένα συνεργείο να ελέγξει το σύστημα των αερόσακων.

Επικοινωνία

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Τσάμος Δημήτρης

Ηρ. Πολυτεχνείου 95 

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτ - Παρ : 09:00π.μ. - 18:00μ.

Τηλ.:2105546922

Φαξ: 2105559515

info@tsamospeed.gr 

logo 250x140

Όλες οι μάρκες Αυτοκινήτων

car-logos

Που θα μας βρείτε?

Κάνοντας κλικ στον χάρτη μπορείτε να δείτε σε πλήρη μέγεθος και να πάρετε οδηγίες μέσω Google.